Brev till dig

Att skriva ett brev som är intressant nog för en okänd arbetsgivare att läsa är inte det lättaste men jag gör ett försök genom att hålla det öppet men ändå intresseväckande, tydligt och rakt men ändå på gränsen till att din nyfikenhet måste stillas med ett personligt möte. Jag vill att du ska få en bild av mig som anställd och människa där du som chef inser att jag kan tillföra just din verksamhet något som kanske inte finns idag alternativt något som du önskar stärka. Jag söker idag med bredd och undviker därför i möjligaste mån att även själv placera mig i ett fack yrkesmässigt, därav detta öppna brev.

Jag är kompetent men fortfarande läraktig, driftig men fortfarande ödmjuk, glad men sällan flamsig, tydlig men sällan bossig, naturlig ledare men kan även ledas, snäll och hjälpsam, likväl som rak och bestämd. Jag söker ett nytt jobb där jag kan utveckla likväl som utvecklas, ett jobb där jag blir en viktig del av den framtida verksamheten på en arbetsplats där jag vill och kan stanna fram till pensionen. Jag tycker om att leda, utbilda, bygga, strukturera (om), samverka, förbättra, skapa, driva, coacha och utveckla(s). Jag brukar vara omtyckt av mina medarbetare och de gånger jag varit i ledande ställning även varit omtyckt som chef. Det mina medarbetare lyft fram som mina styrkor är bland andra: kompetent, tydlig, rak, glad, hjälpsam, rättvis och omtänksam och jag har ofta definierats som en “bra” chef och kollega.

Utbildningsmässigt har jag en akademisk skolledarutbildning om ca 5 år (Fil. kand. i Pedagogiskt ledarskap) vilken innefattar ledarskap (både pedagogiskt samt från förvaltningshögskolan), pedagogik, folkbildning, utvärdering, utbildningsplanering, personalutveckling och kommunikation samt praktisk pedagogik för utbildare och handledare. 

Jag har gjort många saker genom åren och tycker om att lära mig såväl nya branscher som arbetsuppgifter. Mitt första arbete var som bethackare när jag var 8-9 år och genom åren fram till idag, har jag förutom de givna inom kommunen, haft arbetsuppgifter som servitris, körledare, vårdbiträde och undersköterska inom HIV/Aidsvården och äldreomsorgen, städare på bageri, kyrkvaktmästare, ledare av barn- och ungdomsverksamhet, samordnare i ett byggprojekt, handledare, utbildare, föreläsare, allt-i-allo på ett läromedelsförlag samt många år som lärarvikarie i de flesta ämnen från lågstadiet till högstadiet! Spretigt? Titta igen! Det finns en röd tråd kring människor, ledarskap och omtanke! (Förutom bageristäd men man fick äta alla trasiga kakor!)

Efter min universitetsutbildning på 90-talet, då jag beslöt mig för att snäva in och fördjupa mig, har jag fokuserat mest på ledarskap och utveckling av olika slag; både kommunalt och privat. Efter inhopp som rektor/biträdande rektor, projektledare, utredare, föreningskonsulent och även ett nyfiket nedslag som gymnasielärare har jag även arbetat i egen regi där jag främst fokuserat på småföretagare och deras verksamhets- och personlighetsutveckling samt chefshandledning. Jag har även gjort utredningar, föreläsningar och utbildningar och är inte rädd för att stå på scen. Mitt intresse av samverkan, min nyfikenhet på nya branscher och nya personer tycks alltid locka mig vidare i livet och bland annat har jag därför drivit flera verksamheter som baserat sig på just samverkan och hjälpsamhet, bland annat Tjejmingel mässor för kvinnor, Meet & Eat – nätvävsluncher för småföretagare samt Meet & Greet – nätvävsmingel för småföretagare, alla från Ystad till Uppsala. Jag har även bott utomlands under en period på Kanarieöarna samt i Skottland.

Att som jag byta arbetsplats gång efter annan har jag förstått är ganska ovanligt och väcker ett visst ointresse parat med nyfikenhet hos arbetsgivare kring anledningen men jag har tyckt om att få lära mig nya saker och lära känna nya människor. Som varande en uppstartare snarare än en vidmaktshållare har jag ofta haft projektanställningar, sjukvikariat, vakansvikariat, tillförordnanden etc vilket genom åren passat mig bra men jag känner att jag idag söker ett jobb där jag kan få landa, stanna, vila och få kollegor, vilket jag saknat genom åren. Det är de små detaljerna som gör den stora skillnaden; någon som hälsar godmorgon, någon som vill utveckla(s) tillsammans, skapa gemensamma projekt eller som bara tycker att det är trevligt med en gemensam kopp kaffe på eftermiddagen.❤ Däremot ser jag gärna skiftande arbetsuppgifter/tider. 

Så vad kan du förvänta dig av mig som anställd? Du kan förvänta dig en härligt varm och trygg person som gärna utför lite udda arbetsuppgifter och som inte har något emot att se utanför boxen likväl som att rita upp den, som gärna är den som entusiasmerar och driver på andra. Jag kan vid behov vara paragrafryttare och har svårt för medarbetare som inte gör sitt bästa. Jag kan peka med hela kroppen och försvarar mina medarbetare in i döden. Jag hjälper dig fånga upp förändringstendenser för att synliggöra och skapa enskilda mål och strukturer och finns tillhands om konflikter uppstår i verksamheten eller om du behöver hjälp att strukturera om det dagliga arbetet för att få saker och ting att flyta smidigare. Jag är bra på att hitta sätt att få människor att kommunicera bättre inom och utanför arbetsgruppen. Jag kan hjälpa dig med problematiska personalsituationer, verksamhetsinriktade- och organisatoriska frågor samt agera bollplank för dig som organisationsledare. Jag kan stötta dig som verksamhetsledare i att skapa en arbetsplats där du och dina anställda ägnar tiden åt det som är viktigt, nämligen verksamheten.  Jag är bra på nytänk och udda lösningar. Jag gör alltid mitt bästa och tar långsiktigt ansvar för din verksamhet och gör den, om jag får, till vår. Jag arbetar hårt tills jag är klar och skulle aldrig lassa över något på andra fast jag är bra på att delegera. Jag är bra på arbetsledande uppgifter och ger mig inte förrän vi inom gruppen presterar optimalt samtidigt som vi gemensamt tar ansvar för varandras hälsa och välmående. Jag kan skilja på person och profession. Jag lyssnar, tar in och kommer vid behov med lösningar till såväl personal som chefer. Jag vill förstås ha en hyfsad lön och bra arbetstider, kräver dock inte heltid utan är snarare flexibel och anpassningsbar. Jag är stark och tar plats, är lojal och dig trogen om du ger mig ditt stöd och din uppskattning. Jag är datorlitterat och hanterar de flesta program och miljöer obehindrat efter lite övning. Jag pratar mycket bra svenska, skånska, engelska samt hyfsad tyska och danska, förstår norska och har spanska som mitt stora förbättringsområde. Jag kan även mycket basal kommunikation i teckenspråk. Jag är slagverkare på min fritid och driver en trumkår i ett skotskt säckpipeband. Jag har också genom många år varit bandets bokare och turnésamordnare på våra resor över hela Europa samt har undervisat i hela Skandinavien. Min superkraft är därmed att få in väldigt många människor med väldigt mycket bagage i alldeles för få och små minibussar!

Vem söker jag då? Jag söker dig chef som vågar se potentialen hos en stark kvinna med annorlunda bakgrund och utbildning än de flesta. Jag söker dig som ser på framtiden med nyfikenhet och som ser din verksamhet som växande och utvecklingsbar. Jag vet att du finns därute, vi har bara inte mötts än!


Är du nyfiken nu? Hör av dig!

 

Marie Nordström

 

marie@marienordstrom.se