Marie Nordström i backspegeln

När jag var tre år gammal ville en liten pojke låna min röda spade i sandlådan. Jag började omedelbart förklara för honom att han visst fick låna den men att det då skulle ”kosta” honom något annat. Efter en kort stunds dividerande studsade pojken glatt bort med spaden medan jag lekte med hans hink och boll. Ett par minuter senare återkom han med några kompisar som jag genast strukturerade upp i gemensam lek efter mina regler.

Jag kan liksom inte låta bli!

Organisation, verksamhet och struktur är det bästa jag vet. Jag drivs av en vilja att förbättra och förnya; att få verksamheter att förbättras och bli ultimata, kostnadseffektiva, resultatinriktade och smarta. Jag kan aldrig låta bli att lägga mig i och att komma med förbättringsförslag då jag har väldigt lätt att inta ett metaperspektiv. Jag älskar problem rörande organisation och personal och sätter en ära i att alltid hitta en lösning som fungerar på ett tillfredsställande sätt för alla inblandade. Problem är bara lösningar i arbetskläder!

Med en universitetsutbildning i pedagogiskt ledarskap i botten har jag en bakgrund som bland annat skolledare, samordnare och projektledare inom olika privata och kommunala verksamheter. Dessa tidigare anställningar har i kombination med min utbildning skapat en nisch för mig som organisationsutvecklare då jag är tränad att se de brister och svagheter som finns inom en organisation, speciellt inom det verksamhetsbaserade-, gruppdynamiska- och individinriktade arbetet. Jag har arbetat med olika typer av verksamheter genom de tidigare åren. Åren inom vården, primärt med infektions- och terminalvård av AIDS-patienter samt mina år som behandlingsassistent har gett mig en stabil grund att stå på och en krass tacksamhet inför livet. Arbetade sedan som vikarie inom skolans värld i många år med allt från musikundervisning i klass för rörelsehindrade barn till klassföreståndare och speciallärare på högstadiet innan jag vidareutbildade mig till skolledare.

Jag har som egenföretagare de senaste åren inriktat mig mot den privata sektorn efter många år inom offentliga verksamheter och har stöttat många småföretagare i deras processarbete. I mitt reklamblad säger jag så här: ”Jag hjälper dig fånga upp förändringstendenser för att synliggöra och skapa enskilda mål och strukturer och finns tillhands om konflikter uppstår i verksamheten eller om du behöver hjälp att strukturera om det dagliga arbetet för att få saker och ting att flyta smidigare. Jag hjälper dig med problematiska personalsituationer, verksamhetsinriktade- och organisatoriska frågor samt agerar bollplank för dig som organisa- tionsledare och är specialiserad på att hitta sätt att få människor att kommunicera bättre inom och utanför arbetsgruppen. Jag stöttar dig som verksamhetsledare i att skapa en arbetsplats där du och dina anställda ägnar tiden åt det som är viktigt, nämligen verksamheten”. På samma sätt kan jag användas som anställd, för att bygga, synliggöra, stötta och organisera.

Som kunder har jag tidigare haft allt från kommuner via fackföreningar till ensamföretagare och jag har en stor bredd på min repertoar och en djup erfarenhetsbaserad ryggsäck fylld med metoder att plocka fram utifrån de behov jag möter. Jag är duktig på att handskas med ”de mjuka”-frågorna till exempel vid en bolagsombildning, i en nedskärningssituation, i en uppstart- situation, i ett förändringsarbete eller vid en omorganisation.

Jag är sedan många år dessutom en uppskattad föreläsare och kursledare inom så skilda ämnen som kommunikation, ledarskap, stresshantering, Facebook som säljkanal, nätverkande, mingelkunskap och trumspel och jag har föreläst och undervisat över hela Skandinavien.

Jag vann 2007 tävlingen Nätverksaktionen som hölls av Networkaction/Kkikk och 2013 blev jag nominerad till Småföretagarnas Favorit i Göteborg 2013 samt till styrelsen i Småföretagarna. Jag är sedan 2010 av Regeringen utsedd ambassadör för kvinnors företagande och är dessutom sedan 2012 mentor för nyföretagare genom Drivhuset. Hösten 2013 blev jag av Svenskt Näringsliv tillfrågad om att bli rådgivare för unga inom UF – Ung Företagsamhet vilket jag med glädje accepterade.

Van att stå på scen och i rampljuset är jag som skaparen av verksamheter som Tjejmingel, FemmeNet, Meet & Eat nätvävsluncher, Meet & Greet affärsmingel, Kreativitetslotsen (tidigare Metodutveckling) samt Netweaver, en idespruta, nätverkare, samverkare och obotlig optimist som har som motto: Problem är bara lösningar i arbetskläder! Idag arbetar jag dessutom aktivt bland annat med Facebook som säljkanal och även där står nätverkandet och relationsmarknadsföringen i centrum. Jag arrangerar även föreläsningar och kurser med spännande föredragshållare som jag samlat på mig i mitt nätverk likväl som egna föreläsningar och utbildningar!

Jag har sedan 2016 haft ett längre uppdrag som skolledare men från och med 1 januari 2018 återgår jag igen till min roll som organisationskonsult så hör av dig för en ickeförpliktigande diskussion om dina behov.

Vill du boka mig som föreläsare, kurshållare eller som professionellt bollplank? Kontakta mig här!

 

NWMN

Visa min profil på LinkedInGå till min LinkedIn profil