Marie i backspegeln

Din framtid är viktigare än din historia.

Det är därför backspegeln är mindre än framrutan!

Jag brinner för Mattering! Mattering handlar om att känna sig uppskattad och att få påverka. Det handlar om att känslan av att betyda något, att vi är en viktig del av världen runt omkring oss, att vi blir sedda, är viktiga och behövda – just nu. Mattering skapar ett fantastiskt ledarskap och en fantastisk arbetsplats med ökad produktivitet, lägre sjukfrånvaro och lägre personalomsättning.

Med en universitetsutbildning i pedagogiskt ledarskap i botten har jag en mångårig bakgrund som bland annat skolledare, samordnare och projektledare inom olika privata och kommunala verksamheter samt som ledare i drygt 40 år i musikens värld. Jag är tränad att se de brister och svagheter som finns inom en organisation, speciellt inom det verksamhetsbaserade-, gruppdynamiska- och individinriktade arbetet. Jag har inriktat mig mot den privata sektorn efter många år inom offentliga verksamheter och har stöttat många småföretagare i deras processarbete likväl som riktigt stora bolag. Utbildningsmässigt har jag en akademisk ledarutbildning om ca 5 år (Fil. kand. i Pedagogiskt ledarskap) vilken bla innefattar ledarskap (både pedagogiskt samt från förvaltningshögskolan), pedagogik, folkbildning, utvärdering, utbildningsplanering, organisation, personalutveckling och kommunikation samt praktisk pedagogik för utbildare och handledare. Jag har under coronaåren även passat på att kompetensutveckla mig i kurser som Handledarskap och LIA.

Som kunder har jag tidigare haft allt från kommuner via mångmiljardbolag och fackföreningar till ensamföretagare och sociala stödorganisationer och jag har en stor bredd på min repertoar och en djup erfarenhetsbaserad ryggsäck fylld med metoder att plocka fram utifrån de behov jag möter. 

Marie är kreativ, professionell och brinner verkligen för sitt ämne. Delar gärna med sig av sin kunskap men behåller sin integritet. Rekommenderas å det varmaste!

Kontakta mig här för ett ickeförpliktigande möte!

Jag har gjort utredningar, föreläsningar och utbildningar och är inte rädd för att stå på scen. Mitt intresse av samverkan, min nyfikenhet på nya branscher och nya personer tycks alltid locka mig vidare i livet och bland annat har jag därför drivit flera verksamheter som baserat sig på just samverkan, nätvävande och hjälpsamhet, bland annat Tjejmingel mässor för kvinnor, Meet & Eat – nätvävsluncher för småföretagare samt Meet & Greet – nätvävsmingel för småföretagare, alla från Ystad till Uppsala. Jag har även bott utomlands under en period på Kanarieöarna samt i Skottland.

Sammanfattningsvis ser jag mig som ett professionellt bollplank till ledningen och ett klokt ledarskapsstöd. Jag jobbar bara med chefer och ledare som vill något! Kalla mig gärna organisationsutvecklare. Kalla mig kanske din privata container eller din ändsparkare! Jag finns här för att bolla, hjälpa, stötta och pedagogiskt vandra vid din sida. Jag hjälper dig i förtänket till ditt beslutsfattande, är ett bollplank då du måste fundera på olika lösningar och är ibland ditt samvete och ibland din påfösare. Du vet hur din problematik ser ut och du vet vad det är du behöver hjälp med och vet du inte varför saker är som de är så undersöker vi det tillsammans och hittar en väg vidare – ett steg i taget. Jag hjälper dig att bli den ledare du själv skulle vilja ha. Problem är bara lösningar i arbetskläder!

Marie Nordström har gåvan att få andra att lyfta och att känna sig ytterst kapabla. Hon är en naturbegåvning på att nätverka, föreläsa och att få människor att känna sig sedda, uppskattade och hon kan verkligen coacha till framgång. Hon är en underhållande föreläsare som med humor, kunskap och pedagogik får allt att verka lätt begripligt och möjligt

Lite applåder och frivoliteter

Jag vann 2007 tävlingen Nätverksaktionen som hölls av Networkaction/Kkikk och 2013 blev jag nominerad till Småföretagarnas Favorit i Göteborg 2013 samt till styrelsen i Småföretagarna. Jag blev 2010 av Regeringen utsedd ambassadör för kvinnors företagande och har dessutom verkat som mentor för nyföretagare genom Drivhuset samt verkat som rådgivare för unga inom UF – Ung Företagsamhet genom Svenskt Näringsliv. Jag har även i drygt 40 år drivit och lett ett flertal orkestrar i Sverige samt jobbat i styrelser i Skandinavien ännu längre. Jag har även under de senaste 30 åren fungerat som spelningsbokare och turnéledare. Min superkraft är därmed att få in ett band med oändliga mängder bagage i allt för små och för få minibussar!

Marie Nordström – because You Matter